Lokaal

Duik in de wereld van A.I. op 23 november bij Bibliotheek Dronten

Bij Flevomeer Bibliotheek Dronten wordt er op 23 november aandacht gegeven aan AI in een kennissessie, gepresenteerd door Khaled Tamimy..

Tijdens deze sessie wordt je meegenomen op een kennismakingsreis door de wereld van kunstmatige intelligentie. Vragen zoals: Wat is AI? Hoe leert een computer? En vooral, hoe beïnvloedt AI ons dagelijks leven? worden behandeld.
Via interactieve oefeningen zul je zelf ervaren hoe het is om te "leren en te denken als een computer".

een Lachende Khaled Taminiy op een grijze achtergrond

Of je nu al iets weet over AI of helemaal nieuw bent in het onderwerp, verwacht praktijkvoorbeelden die de technologie tot leven brengen en toepasselijk maken voor jouw alledaagse situaties. Het belooft een avond te worden waarin technologie, menselijk denken en alledaagse situaties samenkomen!
Kom naar het Oefenplein van bibliotheek Dronten op donderdag 23 november. De start is om 19.00 uur. De avond wordt afgerond om 21.00 uur.

Over Khaled Tamimy

Khaled is opgeleid in de wiskunde en computationele natuurkunde, met een specialisatie in de wiskundige sociologie en grondslagen van datawetenschappen en kunstmatige intelligentie. Hij geeft o.a. les in het bachelorprogramma van de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft ervaring in de publieke sector, waarbij hij zijn technische achtergrond gebruikt om tot praktische oplossingen te komen. Hij kan goed de kloof overbruggen tussen technische disciplines en een publiek dat minder vertrouwd is met deze concepten.


Kaarten voor de sessie zijn kosteloos te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.