Sport

Indoor2024 Dronten laat de paardensport schitteren en herleven op 31 januari 2024

Dronten, 1 februari 2024 - Op 31 januari 2024 verzamelden paardenliefhebbers, ruiters en toeschouwers zich in Dronten voor het veelgeprezen Indoor2024 Dronten, een begrip in de Nederlandse paardensport.

Het evenement, dat plaatsvond (en tot en met zaterdag duurt) in de prachtige Flevodrome aan de Wisentweg, de nieuwe accommodatie van Dronten's paardensportgemeenschap De Flevoruiters en bood een dag vol opwinding, competitie en paardenpracht. Het Indoor Dronten trok de aandacht van zowel lokale paardenliefhebbers als deelnemers uit naburige gemeenschappen.

Lokale en nationale, maar ook internationale (top)ruiters als Willem Greve, Marc Houtzager, Michael Greve maar ook Flevoruiters als Hessel Hoekstra, Henk Frederiks en vele andere komen naar dit prachtige evenement en zorgen voor een deelnemersveld van allure. Ook Conan Wright en Laurie Touw staan op de startlijst.

Indoor paardensport evenement

Gisteren was de laatste selectiedag, die afgesloten werd met een grote prijs 1,34 en 1,40 meter.

Acht deelnemers werden geselecteerd uit de kwalificaties en zij mogen a.s. zaterdag gaan voor de grote finale. Een finale waar de barrage wordt gereden op tijd en dit onder het oog van de jury t.w. de bondscoach Edwin Hoogenraat.

Bestuurleden discussieerden nog in de middag welke dag deze week het drukst zou worden, de woensdag of de komende zaterdag. Echter gisteren was het al een drukte van jewelste en waar jong en oud acte de préséance gaven en genoten van dit prachtige spectabel.

\