Een succes, met zo’n 3.000 bezoekers. En jaar later kwam daar de Wintereditie bij. Waar de editie rond Hemelvaartsdag draait om een plantenmarkt, lokale standhouders, een band en een barbecue, is de wintereditie anders van karakter.
Dat bleek ook zaterdag, bij de derde editie van het evenement. In de authentieke schokbetonnen landbouwschuur stond een sfeervol versierde winterfair opgesteld. Bezoekers konden er struinen langs diverse kraampjes boordevol streekproducten.
Lokale producten en volop lekkernijen
Van handgemaakt serviesgoed uit Dronten tot Polderknoflook uit Lelystad en Italiaanse olijfolie die in Dronten wordt gebotteld: de variatie was groot. Een chocolatier verleidde het publiek met truffels en kerstkransjes. Bij de foodtruck werd gretig geproefd van verse, zelfgemaakte patat van Flevolandse aardappelen. Ook de kippeling – gekruide, krokant gepaneerde stukjes kip – was populair. Veel bezoekers bestelden een dampende hamburger of een ander vleesproduct rechtstreeks van de barbecue.
Voor kinderen was er een eigen hoogtepunt: het roosteren van marshmallows boven het open vuur. Met rode wangen en kleverige handen genoten zij zichtbaar van dit winterse ritueel.
Drankjes met een lokaal tintje
Liefhebbers van speciaalbier kwamen eveneens aan hun trekken. Een brouwerij van de Reveweg in Dronten presenteerde een selectie bieren. De meeste nieuwsgierige blikken gingen echter uit naar hun warme winterdrank Strüdi. Dit alcoholische drankje bevat dezelfde ingrediënten als appelgebak: zoet, kruidig en heerlijk verwarmend.
Buitenterrein in kerstsfeer
Het buitenterrein was volledig in kerstsfeer ingericht. Tussen sfeervolle verlichting en feestelijke decoraties stond Jack Renken onafgebroken te grillen op verschillende barbecues en bakplaten. Zijn specialiteit bestond uit malse reepjes van eigen mestvee, afkomstig van de verbeterd roodbont dikbillen. Daarnaast draaiden grote spiesen met biologisch vleeskuiken langzaam boven het spit, samen met stukken vlees en kaas. Het kippenvlees kwam van hun eigen biologische mestkuikens. Daarmee sluit het aanbod perfect aan bij het doel van BOERgondisch Dronten: de verbinding tussen boer en burger versterken en laten zien waar eten vandaan komt.
Gezellige ontmoetingsplek
De winterfair bracht mensen duidelijk samen. Bezoekers bleven lang napraten, kwamen oude bekenden tegen en genoten van de warme, gastvrije sfeer. Boergondisch Dronten wil vooral laten zien wat er lokaal mogelijk is. “Wat kan er lokaal, en wat voor producten zijn er eigenlijk in je nabije omgeving?,” zegt Lisette Renken. En met de drukte van zaterdag lijkt ook dit evenement geslaagd, en daarmee een blijvertje op de evenementenkalender van Dronten.
Meer foto's zijn te zien op onze social media kanalen: Instagram en Facebook




085-0298980